Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας προς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μήνυμα του Ποιμενάρχου μας προς τους μαθητές  των Δημοτικών  Σχολείων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

 Αγαπητά μου παιδιά, 
 Καλώς ήλθατε στην αγκαλιά του σχολείου σας, στη στοργή των δασκάλων σας, στην αγάπη των συμμαθητών σας. Το σχολείο είναι μια μεγάλη οικογένεια, ένας χώρος που σας προετοιμάζει για την υπόλοιπη ζωή σας. Αγαπήστε τον και να είστε σίγουροι ότι θα ωφεληθείτε. Για να γίνουν αυτά όλα όπως πρέπει είναι αναγκαίο να έχετε αγάπη μεταξύ σας και διάθεση για συνεργασία.
Με τον αγιασμό που τελείται σήμερα σε όλες τις σχολικές οικογένειες ζητούμε και δεχόμαστε την ευλογία του Θεού. Η αγάπη και η φροντίδα για όλα τα παιδιά Του μας βοηθούν να μαθαίνουμε και να προοδεύουμε, να αγαπάμε τους ανθρώπους, τη φύση γύρω μας και να ζούμε μια όμορφη ζωή. Αρκεί πάντα να είστε επιμελείς, να ακούτε και να σέβεστε τους δασκάλους σας, οι οποίοι με αγάπη και ζήλο θέλουν να σας μεταδώσουν τις γνώσεις, τα εφόδια, τις βάσεις για να γίνετε άξιοι, ξεχωριστοί και καλύτεροι άνθρωποι. Γι’ αυτό θα πρέπει να σταθείτε δίπλα τους.
Κοντά σε κάθε σχολείο θα βρείτε και μια εκκλησία, ένα ναό όπου θα μπορείτε να έρχεσθε, να ξεκουράζεστε από τα μαθήματα, να γνωρίσετε ακόμα περισσότερους ανθρώπους, να μάθετε πιο πολλά για την αγάπη και τη χαρά της φιλίας. Προ πάντων όμως για να γνωρίσετε και να συναντηθείτε με το Χριστό, τον μόνο αληθινό φίλο μας. Κοντά του θα φωτισθείτε και θα αναπαυθείτε. Όλοι οι συνεργάτες μας ιερείς είναι στην διάθεσή σας και σας περιμένουν στις νεανικές συντροφιές των ενοριών μας. Στους δασκάλους σας εύχομαι καλή δύναμη στο σπουδαίο έργο που επιτελούν. Προσευχηθείτε στο Θεό να τους φωτίζει και να τους δίδει δύναμη. Και εγώ ως πνευματικός σας πατέρας θα προσεύχομαι για να σας χαρίζει ο Θεός υγεία και πρόοδο στη ζωή σας.
 Καλή χρονιά αγαπητά μου παιδιά